Terug
Zomersalade
Voorbereiding
- Pers de knoflookmet de Knoflookpers Plus en rasp de gember met de mini-rasp van de Click Series Accesoireset in de Ruimtekom2 l.
- Voeg de soja saus, 10 ml (2 tl) zonnebloemolie, de kippenkruidenen de kip toe. Meng goed en laat 15 min marineren in de koelkast.
- Schil de aardappelen met de verticale dunschiller van de Click Series en snij ze vervolgens in 4.
- Schil ook de witte asperges en verwijder de harde uiteinden van de groene asperges. Snij de asperges diagonaal in stukken van ±5 cm.
- Doe 400 ml water in de basis van de Micro Urban Family. Vul het groot vergiet met de groenten en de aardappelen en het laag vergiet met de gemarineerde kip. Plaats de vergieten op de basis, sluit met het stoomdeksel en stoom 16 min op 900 watt.
- Bereid de vinaigrette in de Shaker 350 ml: rasp met de citrusrasp van het Koksmaatje 10 ml (2 tl) sinaasappelrasp en pers met de citruspers 45 ml (3 el) sinaasappelsap. Voeg de mosterd en de resterende zonnebloemolie toe. Kruid met peper en zout naar smaak. Schud goed om het geheel te mengen.
- Schil de mango met de gekartelde kant van de universele dunschiller van de Click Series Accessoireset en snij in dunne plakjes.
- Serveer de salade in de Allegra Kom 3,5 l met het Allegra Slabestek.
- Rits de muntblaadjes van het takje met de Knoflookpers Plus en werk je salade hiermee af.
Ingrediënten
Voor 4 porties
Marinade
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gember
- 15 ml (1 el) sojasaus
- 100 ml zonnebloemolie
- 10 ml (2 tl) kippenkruiden
- 400 g kip,
andere ingrediënten
- 400 g krielaardappelen
- 8 groene asperges
- 8 witte asperges
- 1 sinaasappel
- 15 ml (1 el) mosterd
- zout en peper
- 1 rijpe mango
- 150 g gemengde salade
- 1 munttakje