Word Gastvrouw/heer
Terug

Zoete Madeleines

totale tijd
59 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
30 min
rusttijd
20 min
kooktijd
9 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 250 °C.
  2. Smelt de boter in de MicroCook Schenkkan 1 l gedurende 1 min 30 op 750 watt.
  3. Meng in de Utlimate Mixing Bowl 3,5 l in volgorde: de bloem, de suiker, de gist, de eidooiers en de gesmolten boter.
  4. Klop met de DuoChef de eiwitten stijf en voeg er een snufje zout aan toe.
  5. Meng de eiwitten met het mengsel.
  6. Plaats de 2 MultiFlex Madeleine op het koud ovenrooster en verdeel het deeg over de vormpjes.
  7. Verlaag de oventemperatuur tot 220°C en bak de madeleines gedurende 4 min.
  8. Verlaag de oven tot 200°C en bak nog 4 tot 5 min.
  9. Ontvorm de madeleines als ze nog warm zijn.

Aanvullende opmerkingen

TIP: Versier jouw madeleines met suikerglazuur, chocolade, hagelslag, eetbare bloemen… noem maar op. Laat jouw fantasie de vrije loop!

Ingrediënten

Voor 16 porties

  • 125 g boter
  • 250 ml bloem
  • 25 ml suiker
  • 15 g bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me