Terug
Zoete Madeleines
Voorbereiding
- Verwarm de oven zonder rooster voor op 250 °C.
- Smelt de boter in de MicroCook Schenkkan 1 l gedurende 1 min 30 op 750 watt.
- Meng in de Utlimate Mixing Bowl 3,5 l in volgorde: de bloem, de suiker, de gist, de eidooiers en de gesmolten boter.
- Klop met de DuoChef de eiwitten stijf en voeg er een snufje zout aan toe.
- Meng de eiwitten met het mengsel.
- Plaats de 2 MultiFlex Madeleine op het koud ovenrooster en verdeel het deeg over de vormpjes.
- Verlaag de oventemperatuur tot 220°C en bak de madeleines gedurende 4 min.
- Verlaag de oven tot 200°C en bak nog 4 tot 5 min.
- Ontvorm de madeleines als ze nog warm zijn.
Aanvullende opmerkingen
TIP: Versier jouw madeleines met suikerglazuur, chocolade, hagelslag, eetbare bloemen… noem maar op. Laat jouw fantasie de vrije loop!
Ingrediënten
Voor 16 porties
- 125 g boter
- 250 ml bloem
- 25 ml suiker
- 15 g bakpoeder
- 2 eieren
- 1 snufje zout