Terug
Zeeduivel medaillons met saffraan en mandarijnensap
Mooie smaakcombinatie: saffraan en mandarijn voor zeeduivel medaillons
Voorbereiding
- Pers de mandarijnen (Citroenpers met Rasp Ergologics).
- Giet 1/3 van het mandarijnensap, de saffraan, de olijfolie, het zout, de peper in de Ultimate silicone bag small en meng goed. Voeg de stukken zeeduivel toe, sluit de zak en meng zodat de medaillons goed bedekt zijn. Zet 30 minuten of langer in de koelkast, en meng af en toe.
- Snijd de gewassen venkels in dunne plakjes (Mando Junior – 1).
- Giet de rest van het mandarijnensap in de Ultimate silicone bag XL, voeg de venkel toe, meng, sluit de zak en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast om te marineren.
- Voeg de zeeduivel medaillons met de marinade toe aan de venkel, sluit de Ultimate silicone bag XL voor driekwart en zet de zak verticaal op de bakplaat in de oven.
- Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, stand 6/7 of 200°C (pas de baktijd aan afhankelijk van de dikte van de medaillons en je voorkeur).
- Verzamel het bakjus in een pan en laat het inkoken. Voeg de in kleine blokjes gesneden boter toe en emulgeer (Klopper). Serveer goed heet met saffraanrijst.
Aanvullende opmerkingen
Saffraanrijst: Breng 1 liter water aan de kook met 1 verkruimeld kippenbouillonblokje, 1 tl kurkumapoeder en 1 dosis saffraan. Voeg 180 g witte rijst toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, voeg 2 el olijfolie toe, voeg 40 g geraspte Parmezaanse kaas toe en meng goed.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 3 mandarijnen
- 1 safraandosis
- 3 el olijfolie
- zout en peper
- 500 g Zeeduivel zonder vel bereid
- 2 Kleine venkelknollen
- 60 g boter