Terug
Zandkoekjes met gember en citroen
Heerlijke zandkoekjes op smaak gebracht met gember!
Voorbereiding
- Meng (SuperSonic® chopper large) de bloem, de bloemsuiker, de gist, de citroenschil en de gember. Voeg de honing en eieren toe en mix tot een glad mengsel.
- Rol het deeg lichtjes met bloem bestrooid uit (Deegrol 6mm met koekjesvormen en Deegblad antislip).
- Maak er koekjes van (Koekjesvormen van de Deegrol) en leg de vormpjes op een bakplaat (Multiflex ovenblad) op een koud ovenrooster.
- Bak ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven, Th 6/7 of 200 °C. Laat afkoelen.
- Meng het eiwit met ongeveer 75 g poedersuiker en een paar druppels citroensap om de gewenste textuur te krijgen (pas de consistentie indien nodig aan door meer citroen of poedersuiker toe te voegen).
- Versier de koekjes (DecoPen) en laat het glazuur drogen voor het opdienen.
Ingrediënten
Voor 20 porties
Koekjes
- 300 g bloem
- 160 g bloemsuiker
- 1 zakje bakpoeder
- Zest van 1 onbehandelde citroen (of 1/2 sinaasappel)
- 1 el gemberpoeder
- 80 g honing (vloeibaar)
- 2 eieren
- Glazuur
- 1 el eiwit
- 75 g bloemsuiker
- Een paar druppels citroensap