Terug
Wortelcupcakes
Voorbereiding
- Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 °C. Doe papieren bakvormpjes in de MultiFlex TupCakes, plaats op het rooster en zet opzij.
- Schil de wortelen met de Universele Dunschiller en snij ze in stukken. Hak ze nadien fijn in de ExtraChef. Voeg de overige ingrediënten toe en mix goed.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de 6 holtes van de MultiFlex TupCakes tot ze allen tot 2/3 gevuld zijn.
- Bak 15 tot 20 min tot de cupcakes mooi goudbruin zijn of tot een tandenstoker die je in de cupcakes steekt er proper uitkomt. Laat volledig afkoelen alvorens te decoreren.
- Meng de poedersuiker, de glucose, de gecondenseerde melk, het vanille-extract en de boter in de ExtraChef voorzien van de klopper tot een glad beslag.
- Voeg enkele druppels kleurstof toe en meng nogmaals. Versies de cupcakes met de glazuur met behulp van de Silicone Spatel Smal. Decoreer met extra paasversieringen.
Ingrediënten
Voor 6 porties
Cupcakes
- 150 g wortelen
- 3 eieren
- 90 ml zonnebloemolie
- 90 ml bruine suiker
- 115 g bloem
- 5 ml bakpoeder
- 1 snufje kaneel
- 45 ml hazelnootpoeder
Topping
- 150 g poedersuiker
- 20 ml gecondenseerde melk
- 15 ml vloeibare glucose
- 5 ml vanille-extract
- 100 g zachte boter
- voedingskleurstof naar keuze