Terug
Verrine d’hiver
Een dessert met appels en peren, heerlijk en snel!
Voorbereiding
- Schil de appel en de peer (Verticale dunschiller), verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes (Super dicer).
- Pers en rasp de halve citroen (Citroenpers met Rasp Ergologics).
- Meng de citroen, kaneel en de fruitblokjes (Ultimate silicone bag small) met de (Silicone spatel smal). Laat ongeveer 15 minuten marineren in de koelkast.
- Klop de mascarpone met de slagroom tot slagroom (DuoChef, snelheid 2), voeg vervolgens de poedersuiker toe en klop tot het geheel stevig is.
- Verdeel de fruitblokjes over de verrines, voeg de mascarponeslagroom toe en bestrooi met grof gemalen koekjes (SuperSonic® Chopper small).
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 1 appel
- 1 peer
- 0.5 citroen (schil en sap)
- 0.5 tl Kaneelpoeder (of speculaaskruiden)
- 50 g koude volle room
- 50 g mascarpone
- 250 g mascarpone
- 10 gal poedersuiker
- 100 g kaneelkoekjes