Word Gastvrouw/heer
Terug

Verrine d’hiver

totale tijd
25 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
rusttijd
15 min

Een dessert met appels en peren, heerlijk en snel!

Voorbereiding

  1. Schil de appel en de peer (Verticale dunschiller), verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes (Super dicer).
  2. Pers en rasp de halve citroen (Citroenpers met Rasp Ergologics).
  3. Meng de citroen, kaneel en de fruitblokjes (Ultimate silicone bag small) met de (Silicone spatel smal). Laat ongeveer 15 minuten marineren in de koelkast.
  4. Klop de mascarpone met de slagroom tot slagroom (DuoChef, snelheid 2), voeg vervolgens de poedersuiker toe en klop tot het geheel stevig is.
  5. Verdeel de fruitblokjes over de verrines, voeg de mascarponeslagroom toe en bestrooi met grof gemalen koekjes (SuperSonic® Chopper small).
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 0.5 citroen (schil en sap)
  • 0.5 tl Kaneelpoeder (of speculaaskruiden)
  • 50 g koude volle room
  • 50 g mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 10 gal poedersuiker
  • 100 g kaneelkoekjes
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me