Terug
Tropische zalm
Voorbereiding
- Doe de rijst, het water, het verkruimelde bouillonblokje en het zout in de basis van de Micro
Urban Family. - Meng de zalm met de cajunkruiden en het paprikapoeder in de Ruimtekom 1 l. Meng goed
met de Silicone Spatel. Leg de gekruide zalm in het groot vergiet. - Schil de wortelen met de Universele Dunschiller en snij nadien in plakjes met de Mando
Junior (III). - Voeg ze samen met de maïs bij de zalm in het groot vergiet.
- Verwijder de pitjes en het vruchtvlees van de paprika met de mini-uitholler van de Click
Series Accessoireset. Snij in stukken en leg ze in het laag vergiet. - Plaats de vergieten op de basis, sluit met het stoomdeksel en stoom 15 min op 800 watt.
Laat 5 min rusten alvorens te openen. - Bereid ondertussen de saus in de ExtraChef: pers het teentje knoflook met de
Knoflookpers Plus, pers de limoen met de citruspers van de Koksmaat, ontpit de chilipeper
met de mini-uitholler van de Click Series Accessoireset, snij de mango en ananas in grove
stukken en doe alles in de ExtraChef. Hak alles fijn. - Meng alle ingrediënten met de saus en de rijst in de basis van de Micro Urban Family.
Aanvullende opmerkingen
Door Peggy Thijs (Distri Blockx)
Ingrediënten
Voor 3 porties
- 180 g basmatirijst
- 210 ml water
- 1 vetarm groentebouillonblokje
- 5 ml (1 tl) zout
- 500 g zalm
- 30 ml (2 el) cajunkruiden
- 15 ml ( 1 el) paprikapoeder
- 3 wortelen
- 300 g maïs
- 1 rode paprika
Saus
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen
- 1 chili
- 1 mango
- 600 g ananas
- 1 sjalot
- handvol verse koriander
- 80 ml olijfolie
- zout en peper