Word Gastvrouw/heer
Terug

Tropische zalm

totale tijd
40 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
5 min
kooktijd
15 min

Voorbereiding

  1. Doe de rijst, het water, het verkruimelde bouillonblokje en het zout in de basis van de Micro
    Urban Family.
  2. Meng de zalm met de cajunkruiden en het paprikapoeder in de Ruimtekom 1 l. Meng goed
    met de Silicone Spatel. Leg de gekruide zalm in het groot vergiet.
  3. Schil de wortelen met de Universele Dunschiller en snij nadien in plakjes met de Mando
    Junior (III).
  4. Voeg ze samen met de maïs bij de zalm in het groot vergiet.
  5. Verwijder de pitjes en het vruchtvlees van de paprika met de mini-uitholler van de Click
    Series Accessoireset. Snij in stukken en leg ze in het laag vergiet.
  6. Plaats de vergieten op de basis, sluit met het stoomdeksel en stoom 15 min op 800 watt.
    Laat 5 min rusten alvorens te openen.
  7. Bereid ondertussen de saus in de ExtraChef: pers het teentje knoflook met de
    Knoflookpers Plus, pers de limoen met de citruspers van de Koksmaat, ontpit de chilipeper
    met de mini-uitholler van de Click Series Accessoireset, snij de mango en ananas in grove
    stukken en doe alles in de ExtraChef. Hak alles fijn.
  8. Meng alle ingrediënten met de saus en de rijst in de basis van de Micro Urban Family.

Aanvullende opmerkingen

Door Peggy Thijs (Distri Blockx)

Ingrediënten

Voor 3 porties

  • 180 g basmatirijst
  • 210 ml water
  • 1 vetarm groentebouillonblokje
  • 5 ml (1 tl) zout
  • 500 g zalm
  • 30 ml (2 el) cajunkruiden
  • 15 ml ( 1 el) paprikapoeder
  • 3 wortelen
  • 300 g maïs
  • 1 rode paprika

Saus

  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 1 chili
  • 1 mango
  • 600 g ananas
  • 1 sjalot
  • handvol verse koriander
  • 80 ml olijfolie
  • zout en peper
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me