Terug
Tarte tatin
Voorbereiding
- Verdeel de gezeefde suiker in een pan (Gietijzeren pan 26 cm) en laat deze karameliseren op middelhoog/hoog vuur, zonder te roeren. Draai de pan (Silicone ovenwant) voor een gelijkmatige karamelisatie.
- Schil de appels (Dunschiller), snijd ze doormidden (Schilmes) en verwijder het klokhuis. Leg de helften van de appels op de karamel, en stapel ze indien nodig lichtjes op elkaar, met de bolle kant naar de karamel. Snijd de laatste helft van de appels in plakjes om de gaten op te vullen. Strooi de bruine suiker erover en bedek met het bladerdeeg, waarbij je de randen goed in de pan duwt.
- Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, stand 6/7 of 200°C. Het deeg moet goudbruin zijn
- Haal de pan uit de oven en laat deze afkoelen voordat je hem omdraait op een serveerschaal, waarbij je voorzichtig bent met het kookvocht.
- Serveer warm of koud met vanille-ijs, een crème anglaise of dikke room.
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 200 g suiker
- 5 Appels (Golden, Pink Lady of Royal Gala)
- 25 g bruine suiker
- 1 bladerdeeg met boter