Terug
Spätzle au pesto
Voorbereiding
- Deeg voorbereiding:
Voeg de bloem, het zout en de eieren in de DuoChef, meng op 2de stand en voeg het water in twee keren toe. Meng tot je een glad en elastisch mengsel hebt; indien nodig kan je het mengen afmaken met een Silicone Spatel. - Zet dan de Spätzle Party op de kom, giet het deeg in het holle gedeelte.
- Rasp het door de rooster. De Spätzles vallen in het kokend water. Zodra ze drijven, zijn ze gekookt.
- Haal ze vervolgens met de Schuimspaan XL uit het water, duik ze in koud water en laat ze snel uitlekken.
- Voeg een beetje olie toe om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Herhaal deze handeling tot het deeg op is.
Aanvullende opmerkingen
Degusteren:
De spätzles worden puur gegeten of licht gebakken in een pan met een beetje boter, vlees en kaas. Je kan er een sla naar keuze bij opdienen. Je kan ze ook als gegratineerde ovenschotel opdienen.
Bewaring:
Je kan de Spätzle Party op voorhand klaarmaken, ze kunnen meerdere dagen in de koelkast bewaard worden.
Diepvries: Je kan ze ook invriezen, ze zijn 3 maanden houdbaar in de vriezer in de Igloo Doos.
Ingrediënten
Voor 4 porties
Voor het deeg:
- 400 g bloem
- 5 ml (1 tl) fijn zout
- 2 eieren
- 200 ml water
Voor het koken:
- 3 l kokend water
- 10 ml (2 tl) de grof zout
- 1 kippenbouillonblokje
- 15 ml (1 el) olie