Terug
Snelle pannenkoeken
Voorbereiding
- Zet alle ingrediënten (Shaker 600 ml) in de aangegeven volgorde. Zet de deksel erop, sluit af en schud goed. Laat het beslag indien mogelijk ongeveer 30 minuten rusten (optioneel) en pas de consistentie aan indien nodig door een beetje melk of water toe te voegen.
- In een licht ingevette en verhitte crepemaker of pan (Mastro), giet een beetje beslag in de pan zodat de hele bodem bedekt is. Laat het ongeveer 1 tot 2 minuten bakken en draai de pannenkoek om (Paletmes) om de andere kant te bakken. Houd ze warm. Herhaal dit met de rest van het beslag (je kunt ongeveer 6 tot 8 pannenkoeken bakken)
- Serveer met suiker, boter, Nutella, jam of een andere topping naar wens.
Ingrediënten
Voor 3 porties
- 250 ml halfvolle melk
- 1 snufje zout
- 75 g bloem
- 2 eieren (medium)
- 50 g gesmolten boter
- 1 el suiker
- 1 tl rum (optioneel)