Word Gastvrouw/heer
Terug

Rustieke Pizza’s

totale tijd
2 uren
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
1:30 uren
kooktijd
30 min

Voorbereiding

  1. Het deeg:
    1. Plaats de gist in de Ultimate Mixing Bowl 3,5 l en bedek met water. Klop op en laat 10 min staan of tot het schuimt.
    2. Voeg de bloem toe en kneed alles goed door elkaar. Voeg zout, suiker en olijfolie toe. Kneed 5 min en sluit de kom af.
    3. Laat 30 min rusten, zodat het deeg kan rijzen.
    4. Sla het deeg plat en kneed tot een glad deeg. Sluit de kom en laat 30 min tot 1 uur rijzen.
    5. Verwarm de oven voor op 180°C zonder rooster.
    6. Kneed het deeg 5 min. Om twee bodems te maken, rol het pizzadeeg met behulp van de Deegrol met Koekjesvormen op een licht met bloem bestrooide Deegblad Antislip uit tot een cirkel van ½ cm dik.
    7. Leg de bodems op de Silicone Ovenblad op de rooster.
  2. Voor de courgettepizza:
    1. Bedek het deeg met passata.
    2. Snij de courgette en sjalotten met de Mando Junior in plakjes van 1 mm. 
    3. Leg op het deeg, bedek met tomaten en breng op smaak met zout en peper. 
    4. Bak gedurende 25-30 min of tot ze goudbruin en gaar zijn.
    5. Serveer met wat verse basilicumblaadjes.
  3. Voor de aardappel en prosciutto-pizza:
    1. Bedek het deeg met olijfolie.
    2. Snij de aardappel en sjalotten in plakjes van 1 mm met behulp van de Mando Junior.
    3. Leg op het deeg en strooi de rest van de ingrediënten erover.
    4. Bak gedurende 25-30 min of tot ze goudbruin en gaar zijn.
    5. Serveer met wat verse rucola.
Ingrediënten

Voor 2 porties

  • Voor het deeg:
  • 7 g gist
  • 250 ml lauwwarm water (± 30 °C)
  • 500 g bloem
  • 5 ml (1/2 tl) zout
  • snufje suiker
  • 30 ml (2 el) olijfolie
  • Voor de courgettepizza:
  • passata
  • 90 g verse mozzarellaplakjes
  • 1 kleine courgette
  • 2 kleine sjalotten
  • 1 2 rijpe tomaten, in plakjes gesneden
  • zout en peper
  • verse basilicumblaadjes
  • Voor de aardappel en prosciutto pizza:
  • 30 ml (2 el) olijfolie
  • 1 aardappel
  • 3 kleine sjalotten
  • 100 g prosciutto
  • 100 g geraspte pecorino
  • 90 g verse mozzarellaplakjes
  • zout en peper
  • takje rozemarijn
  • rucola, om te serveren
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me