Word Gastvrouw/heer
Terug

Polvorones

totale tijd
1:12 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
rusttijd
40 min
kooktijd
22 min

Voorbereiding

  1. Klopt de boter en de suiker in een kom (Ultimate Mixing Bowl 2 l en Soupele klopper). Wanneer het mengsel goed gemengd is, voeg je de vanille toe en meng je opnieuw.
  2. Snijd de noten fijn (SuperSonic Chopper small) en voeg ze toe aan de zoete boter, vervolgens meng je alles.
  3. Voeg de bloem en het zout toe en meng (Platte lepel) tot een stevig deeg ontstaat. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
  4. Vorm kleine bolletjes van het koude deeg (Click&scoop) en leg ze, met ruimte ertussen, op een bakvel (Multiflex ovenblad) dat op het koude rooster van de oven ligt.
  5. Bak ongeveer 22 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven, stand 5/6 of 160°C. Laat 10 minuten rusten.
  6. Doe een beetje poedersuiker in een klein kommetje (Ruimtekom 300 ml) en rol de licht warme koekjes erdoor om ze te bedekken met poedersuiker.

Aanvullende opmerkingen

Varianten: Je kunt citroen- of sinaasappelschilletjes aan je deeg toevoegen. Je kunt deze koekjes ook zonder noten maken.

Ingrediënten

Voor 20 porties

  • 110 g boter (op kamertemperatuur)
  • 60 g suiker
  • 0.5 tl vanillepoeder (of vloeistof)
  • 60 g noten
  • 125 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 30 g poedersuiker
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me