Terug
Polvorones
Voorbereiding
- Klopt de boter en de suiker in een kom (Ultimate Mixing Bowl 2 l en Soupele klopper). Wanneer het mengsel goed gemengd is, voeg je de vanille toe en meng je opnieuw.
- Snijd de noten fijn (SuperSonic Chopper small) en voeg ze toe aan de zoete boter, vervolgens meng je alles.
- Voeg de bloem en het zout toe en meng (Platte lepel) tot een stevig deeg ontstaat. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
- Vorm kleine bolletjes van het koude deeg (Click&scoop) en leg ze, met ruimte ertussen, op een bakvel (Multiflex ovenblad) dat op het koude rooster van de oven ligt.
- Bak ongeveer 22 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven, stand 5/6 of 160°C. Laat 10 minuten rusten.
- Doe een beetje poedersuiker in een klein kommetje (Ruimtekom 300 ml) en rol de licht warme koekjes erdoor om ze te bedekken met poedersuiker.
Aanvullende opmerkingen
Varianten: Je kunt citroen- of sinaasappelschilletjes aan je deeg toevoegen. Je kunt deze koekjes ook zonder noten maken.
Ingrediënten
Voor 20 porties
- 110 g boter (op kamertemperatuur)
- 60 g suiker
- 0.5 tl vanillepoeder (of vloeistof)
- 60 g noten
- 125 g bloem
- 1 snufje zout
- 30 g poedersuiker