Terug
Parelhoen met selderij frietjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven zonder rooster voor op 210 °C.
- Schil de selderij met de Universele Dunschiller en snij deze in 8 stukken. Snij deze vervolgens in frieten met het AdaptaChef Snijwonder 10 mm. Doe ze in de Mengkom 3 l, giet de olijfolie eroverheen, sluit de kom en schud krachtig.
- Verdeel de frieten in de UltraPro Basis 3,3 l, sluit met het UltraPro Deksel 1,2 l en bak ongeveer 40 min in de oven. Bak ze vervolgens ongeveer 10 min zonder deksel. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C.
- Hak de grof verkruimelde peperkoek in de ExtraChef in 2 keer.
- Meng in de Mengkom 3 l de peperkoekbroodkruimels, de grof verkruimelde kastanjes en het gehakt (of de in kleine blokjes gesneden foie gras) met de Silicone Spatel.
- Vul de binnenkant van het parelhoen met deze bereiding en sluit af met tandenstokers.
- Plaats de parelhoen in de UltraPro Basis 5,7 l, bestrooi ze met Cognac, hazelnoten, zout en peper, sluit met het UltraPro Deksel 1,2 l en bak ongeveer 1u45 in de oven op 180 °C. Laat het parelhoen ongeveer 10 min rusten.
- Plaats de frietjes op het MultiFlex Ovenblad en bak 10 min in de voorverwarmde oven.
- Snij het parelhoen in stukken en serveer met de vulling en de selderij frietjes.
Aanvullende opmerkingen
*Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid. Drink met mate.
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 2 knolselderij
- 30 ml olijfolie
- 250 g peperkoek (of speculoos)
- 300 g gekookte kastanjes
- 200 g gehakt (of foie gras)
- 2 parelhoenders of 2 scharrelkippen
- 50 ml van cognac (of armagnac)*
- 50 g boter
- zout en peper naar smaak
- tandenstokers