Terug
Panna cotta-eieren
Voorbereiding
- Laat de gelatineblaadjes minstens 5 minuten zacht worden in koud water.
- Meng 100 ml room, suiker en vanille en verwarm 2 minuten op 600 watt (MicroCook schenkkan 1 l).
- Voeg de tussen je handen uitgeknepen gelatine toe en meng (Soepele Klopper | Garde). Voeg de resterende room en melk toe en meng goed.
- Plaats een siliconen mal (Multiflex cocoon) in een diepvriesblik (Igloo doos 1 l) en olie elke cel in de mal lichtjes in (Silicone Borstel).
- Giet over de room en zet ongeveer 4 uur in de koelkast of tot de panna cotta is opgesteven.
- Draai voorzichtig om en versier elke eierhelft met een abrikozenorillon.
Aanvullende opmerkingen
Om het ontvormen te vergemakkelijken, rek je voorzichtig aan de rand van elke cel om de panna cotta los te maken of gebruik je een dunne spatel.
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 3 gelatinebladeren
- 400 ml volle room
- 50 g suiker
- 0.5 tl vanillepoeder (of vloeistof)
- 1 tl olie
- 8 halve abrikozen in siroop