Terug
Mini Burger Football
Voorbereiding
- Meng de verse gist met het lauwe water in de Mengkom 3 l. Laat het 10 min rusten.
- Voeg er de bloem, het eigeel, de suiker, het zout aan toe samen met de zachte boter. Roer het geheel met de Silicone Spatel tot een vaste en elastische deeg. Sluit de Kom met het deksel en plaatst het in het lauwe water gedurende 30 min.
- Plaats de MultiFlex Mini-Football op het koude ovenrooster op je werkblad. Meng het deeg opnieuw en gebruik de Spatel om het deeg in 6 te verdelen en plaats de porties in de holtes van de vorm. Bedek met een handdoek en laat het 30 min rijzen.
- Voorverwarm de oven op 190 °C in roterende verwarmingsmodus.
- Bak het in de oven gedurende 15 min. Losmaken op het ovenrooster. Scheid het eigeel in 2 Ruimtekommen 300 ml. Gebruik de Silicone Borstel om het eiwit op de broodjes te borstelen en bestrooi ze met sesamzaadjes. Plaats het terug in de oven gedurende 2 tot 3 min.
- Maak 6 hamburgers van het gehakt vlees. Gebruik de Borstel om beide kanten licht in te oliën. Grill 1 tot 2 min per kant op de Chef Series Pannenkoekenpan. Kruiden naar wens.
- Snij de ui, de tomaat en augurk fijn. Snijd het brood horizontaal, smeer de saus naar keuze en plaats een plakje tomaat, ui, augurk, cheddar boven de burger en sluit uw hamburger. Verwarm 2 tot 3 min zo nodig in de oven.
Ingrediënten
Voor 6 porties
Broodje
- 75 ml lauw water (37 - 38°C)
- 10 g verse gist
- 150 g bloem
- 1 ei
- 1 tl suiker (5 ml)
- 1 tl zout (5 ml)
- 40 g zachte boter
Burger
- 1 tl sesamzaad 300 g gehakt vlees
- 1 tl zonnebloemolie (5 ml)
- peper en zout
- ½ rode ui (+/- 50 g)
- 1 tomaat
- 0.66600000858307 augurk
- 2 el ketchup of mayonnaise of mosterd (30 ml)
- 6 sneetjes cheddar