Terug
Mexicaanse burger
Voorbereiding
- Meng het gehakt, limoenzest en -sap, verkruimelde chips, geraspte kaas, zout en peper in de Aloha Kom 2 l. Zet opzij.
- Was de koriander, peper en uien. Verwijder de steeltjes van de koriander, snijd de peper en verwijder de zaadjes, snipper de uien en pel de teentjes knoflook.
- Hak ze fijn in de SuperSonic Chopper Large.
- Voeg het mengsel met de Silicone Spatel bij het vlees en roer alles goed door elkaar. Maak 4 gelijke porties.
- Plaats 2 porties in de MicroPro Grill met het deksel in de grillstand (laag) en laat ongeveer 4 min garen op 900 watt. Draai ze om en laat ze nog ongeveer 4 min op 900 watt garen (pas de kooktijd aan je smaak aan). Doe hetzelfde met de overige 2 porties.
- Bereid je hamburgers met brood en beleg naar keuze: komkommer, sla, tomaat, sausjes … en geniet er van.
Aanvullende opmerkingen
Tips en advies:
- Rooster het broodje voordat je de toppings en het vlees erop doet. Maak een yoghurt-knoflooksaus of guacamole voor over of bij je burger.
- Vervang de jalapeño door een grote zoete groene peper of groene paprika en 1 snufje paprika.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 450 g gehakt (kip, kalkoen of rundvlees)
- 1 limoen (zest en sap)
- 25 g chips (verkruimeld)
- 100 g geraspte kaas (cheddar, gruyère...)
- Zout en peper
- 1 takje koriander
- 1 jalapeño peper
- 2 lente-uitjes (of 1 kleine ui)
- 3 lookteentjes