Word Gastvrouw/heer
Terug

Mexicaanse burger

totale tijd
26 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
kooktijd
16 min

Voorbereiding

  1. Meng het gehakt, limoenzest en -sap, verkruimelde chips, geraspte kaas, zout en peper in de Aloha Kom 2 l. Zet opzij. 
  2. Was de koriander, peper en uien. Verwijder de steeltjes van de koriander, snijd de peper en verwijder de zaadjes, snipper de uien en pel de teentjes knoflook.
  3. Hak ze fijn in de SuperSonic Chopper Large.
  4. Voeg het mengsel met de Silicone Spatel bij het vlees en roer alles goed door elkaar. Maak 4 gelijke porties.
  5. Plaats 2 porties in de MicroPro Grill met het deksel in de grillstand (laag) en laat ongeveer 4 min garen op 900 watt. Draai ze om en laat ze nog ongeveer 4 min op 900 watt garen (pas de kooktijd aan je smaak aan). Doe hetzelfde met de overige 2 porties.
  6. Bereid je hamburgers met brood en beleg naar keuze: komkommer, sla, tomaat, sausjes … en geniet er van.

Aanvullende opmerkingen

Tips en advies:

  • Rooster het broodje voordat je de toppings en het vlees erop doet. Maak een yoghurt-knoflooksaus of guacamole voor over of bij je burger. 
  • Vervang de jalapeño door een grote zoete groene peper of groene paprika en 1 snufje paprika.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 450 g gehakt (kip, kalkoen of rundvlees)
  • 1 limoen (zest en sap)
  • 25 g chips (verkruimeld)
  • 100 g geraspte kaas (cheddar, gruyère...)
  • Zout en peper
  • 1 takje koriander
  • 1 jalapeño peper
  • 2 lente-uitjes (of 1 kleine ui)
  • 3 lookteentjes
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me