Terug
KOMKOMMER-SALADE
Voorbereiding
- Meng de rijstazijn, het sinaasappelsapen de zeste, het citroensap, de fijngehakte chilipeperen het zout met behulp van de Klopper/ Platte Garde in de Ruimtekom 600 ml.
- Voegde vis of zeevruchten toe en laat het rusten tot het vlees witachtig en ondoorzichtig wordt (dit betekent dat het “gekookt” is en dit duurt ±30 min).
- Snij intussen de komkommer in slierten m.b.v. de Handy Spiralizer.
- Doe de komkommerslierten in een grote serveerkom, 2 kleine glaasjes of 4 verrines, voeg het zeevruchten mengsel toe en serveer.
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 45 ml (3 el) rijstazijn
- 30 ml (2 el) sinaasappelsap
- 7 ml (½ el) sinaasappelzeste
- 5 ml (1 tl) citroensap
- 0.5 chilipeper, fijngehakt met de TurboChef
- 1 ml zout
- 200 g rauwe vis of zeevruchten (garnalen, witte vis, Sint-Jacobsschelpen)
- 1 komkommer