Terug
Kerstkoekjes
Zandkoekjes die net zo mooi als lekker zijn
Voorbereiding
- Meng (SuperSonic® Chopper small) de bloem, de suiker, de in kleine stukjes gesneden boter en de eidooier.
- Verwijder de messen en kneed het deeg snel met je handen tot een bal. Leg het deeg in een kom (Ultimate mixing bowl 1 l) en zet het 30 minuten in de koelkast.
- Bestuif het deeg met bloem en rol het uit tot een dikte van 3 mm op een licht met bloem bestoven oppervlak (Multiflex ovenblad en Deegrol).
- Steek de koekjes uit het deeg (met uitsteekvormpjes naar keuze) en leg ze op een bakmat (Multiflex ovenblad) op het koude ovenrooster.
- Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven op heteluchtstand, stand 6/7 of 200°C.
- Meng (Ruimtekom 300 ml) de poedersuiker met het citroensap.
- Versier (DecoPen) de afgekoelde koekjes met de glazuur. Zet ze in de koelkast zodat het glazuur kan uitharden (optioneel).
Ingrediënten
Voor 12 porties
- 150 g bloem
- 50 g suiker
- 100 g zeer koude boter
- 1 eigeel
- 60 g poedersuiker
- 2 theelepels citroensap