Word Gastvrouw/heer
Terug

Kerstkoekjes

totale tijd
55 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
30 min
kooktijd
10 min

Zandkoekjes die net zo mooi als lekker zijn

Voorbereiding

  1. Meng (SuperSonic® Chopper small) de bloem, de suiker, de in kleine stukjes gesneden boter en de eidooier.
  2. Verwijder de messen en kneed het deeg snel met je handen tot een bal. Leg het deeg in een kom (Ultimate mixing bowl 1 l) en zet het 30 minuten in de koelkast.
  3. Bestuif het deeg met bloem en rol het uit tot een dikte van 3 mm op een licht met bloem bestoven oppervlak (Multiflex ovenblad en Deegrol).
  4. Steek de koekjes uit het deeg (met uitsteekvormpjes naar keuze) en leg ze op een bakmat (Multiflex ovenblad) op het koude ovenrooster.
  5. Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven op heteluchtstand, stand 6/7 of 200°C.
  6. Meng (Ruimtekom 300 ml) de poedersuiker met het citroensap.
  7. Versier (DecoPen) de afgekoelde koekjes met de glazuur. Zet ze in de koelkast zodat het glazuur kan uitharden (optioneel).
Ingrediënten

Voor 12 porties

  • 150 g bloem
  • 50 g suiker
  • 100 g zeer koude boter
  • 1 eigeel
  • 60 g poedersuiker
  • 2 theelepels citroensap
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me