Een heerlijke varkensragout in karamel met exotische smaken
Voorbereiding
- Schil de ui en de gember (Dunschiller) en snijd ze in stukjes. Verwijder het harde gedeelte van de citroengrasstengels en snijd ze vervolgens in stukjes.
- Snijd fijn (SuperSonic Chopper small) de stukjes ui, gember en citroengras samen.
- Verdeel de suiker gelijkmatig in de Gietijzeren pan van 26 cm en verhit op middelhoog/hoog vuur zodat de suiker karameliseert, zonder te roeren. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
- Voeg de stukjes varkensvlees toe en wacht 1 minuut voordat je gaat mengen. Laat het ongeveer 1 minuut karamelliseren.
- Voeg het gembermengsel, het zout en de helft van het water toe.
- Breng aan de kook op middelhoog/hoog vuur en laat vervolgens ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen, af en toe roerend.
- Aan het einde van de kooktijd, meng de maïzena met de azijn in een klein kommetje totdat de maïzena volledig is opgelost.
- Giet het mengsel in de pan en laat de kooktijd nog ongeveer 3 minuten doorgaan op middelhoog vuur, af en toe roerend.
- Strooi er chilipoeder over (optioneel) en serveer met rijst, aardappelen of gestoomde groenten.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 50 g ui
- 30 g verse gember
- 2 stengels verse citroengras
- 75 g suiker
- 800 g Varkensvlees (schouderkarbonade)
- zout en peper
- 400 g water
- 3 el maïzena
- 3 el rijstazijn
- chilipoeder (optioneel)