Word Gastvrouw/heer
totale tijd
40 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
kooktijd
30 min

Een heerlijke varkensragout in karamel met exotische smaken

Voorbereiding

  1. Schil de ui en de gember (Dunschiller) en snijd ze in stukjes. Verwijder het harde gedeelte van de citroengrasstengels en snijd ze vervolgens in stukjes.
  2. Snijd fijn (SuperSonic Chopper small) de stukjes ui, gember en citroengras samen.
  3. Verdeel de suiker gelijkmatig in de Gietijzeren pan van 26 cm en verhit op middelhoog/hoog vuur zodat de suiker karameliseert, zonder te roeren. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
  4. Voeg de stukjes varkensvlees toe en wacht 1 minuut voordat je gaat mengen. Laat het ongeveer 1 minuut karamelliseren.
  5. Voeg het gembermengsel, het zout en de helft van het water toe.
  6. Breng aan de kook op middelhoog/hoog vuur en laat vervolgens ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen, af en toe roerend.
  7. Aan het einde van de kooktijd, meng de maïzena met de azijn in een klein kommetje totdat de maïzena volledig is opgelost.
  8. Giet het mengsel in de pan en laat de kooktijd nog ongeveer 3 minuten doorgaan op middelhoog vuur, af en toe roerend.
  9. Strooi er chilipoeder over (optioneel) en serveer met rijst, aardappelen of gestoomde groenten.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 50 g ui
  • 30 g verse gember
  • 2 stengels verse citroengras
  • 75 g suiker
  • 800 g Varkensvlees (schouderkarbonade)
  • zout en peper
  • 400 g water
  • 3 el maïzena
  • 3 el rijstazijn
  • chilipoeder (optioneel)
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me