Word Gastvrouw/heer
Terug

Italiaanse ravioli

totale tijd
38 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
10 min
kooktijd
8 min

Voorbereiding

  1. Meng de bloem, eieren, olie en water in de Ultimate mixing bowl 3,5 l. Werk het deeg af met de hand tot het glad, zacht en niet plakkerig is (voeg indien nodig een beetje bloem toe). Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
  2. Hak de knoflook, basilicum en pijnboompitten fijn (SuperSonic Chopper). Verwijder de messen, voeg de geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie, plattelaas, zout en peper toe en meng goed (Silicone Spatel).
  3. Verdeel het raviolideeg in 6 gelijke porties (± 110 g elk). Rol op een licht met bloem bestoven oppervlak (Deegrol, gevuld met koud water, en Deegblad Antislip) een portie deeg uit ter grootte van de Maxi Ravissimo.
  4. Strooi een beetje bloem over de Ravissimo Maxi en leg het uitgerolde deeg erop. Maak het deeg vochtig (Silicone Borstel) en garneer de ravioli (lepel).
  5. Leg er een 2e stuk uitgerold deeg op. Druk zachtjes vanuit het midden met de Deegrol zodat de vulling gelijkmatig wordt verdeeld in de cellen en ga dan nog een keer over de Deegrol om de ravioli uit te snijden.
  6. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.
  7. Kook de ravioli ongeveer 7 minuten in ruim kokend water met zout.
  8. Serveer met een drupje olijfolie en Parmezaanschaafsel.

Aanvullende opmerkingen

Tip: je kunt je ravioli rauw invriezen. Wanneer je ze wilt eten, kook je ze bevroren ongeveer 9 minuten.

Ingrediënten

Voor 36 porties

    Raviolideeg

    • 400 g bloem
    • 4 eieren
    • 2 el olie
    • 2 el water

    Vulling

    • 1 knoflookteen
    • 20 basilicumbladeren
    • 70 g pijnboompitten
    • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
    • 75 ml olijfolie
    • 75 g plattekaas
    • Zout en paper

    Om te serveren

    • Olijfolie en Parmezaan
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me