Terug
Italiaanse ravioli
Voorbereiding
- Meng de bloem, eieren, olie en water in de Ultimate mixing bowl 3,5 l. Werk het deeg af met de hand tot het glad, zacht en niet plakkerig is (voeg indien nodig een beetje bloem toe). Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
- Hak de knoflook, basilicum en pijnboompitten fijn (SuperSonic Chopper). Verwijder de messen, voeg de geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie, plattelaas, zout en peper toe en meng goed (Silicone Spatel).
- Verdeel het raviolideeg in 6 gelijke porties (± 110 g elk). Rol op een licht met bloem bestoven oppervlak (Deegrol, gevuld met koud water, en Deegblad Antislip) een portie deeg uit ter grootte van de Maxi Ravissimo.
- Strooi een beetje bloem over de Ravissimo Maxi en leg het uitgerolde deeg erop. Maak het deeg vochtig (Silicone Borstel) en garneer de ravioli (lepel).
- Leg er een 2e stuk uitgerold deeg op. Druk zachtjes vanuit het midden met de Deegrol zodat de vulling gelijkmatig wordt verdeeld in de cellen en ga dan nog een keer over de Deegrol om de ravioli uit te snijden.
- Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.
- Kook de ravioli ongeveer 7 minuten in ruim kokend water met zout.
- Serveer met een drupje olijfolie en Parmezaanschaafsel.
Aanvullende opmerkingen
Tip: je kunt je ravioli rauw invriezen. Wanneer je ze wilt eten, kook je ze bevroren ongeveer 9 minuten.
Ingrediënten
Voor 36 porties
Raviolideeg
- 400 g bloem
- 4 eieren
- 2 el olie
- 2 el water
Vulling
- 1 knoflookteen
- 20 basilicumbladeren
- 70 g pijnboompitten
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 75 ml olijfolie
- 75 g plattekaas
- Zout en paper
Om te serveren
- Olijfolie en Parmezaan