Terug
Hapjes met spek en jalapeño-peper
Voor een Mexicaanse aperitief!
Voorbereiding
- Snijd de jalapeños in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes, spoel ze af, dep ze droog en zet ze opzij.
- In een klein kommetje (Ultimate Mixing Bowl 1 l) meng je (Silicone spatel smal) de roomkaas, de fijngehakte cheddar (SuperSonic Chopper small), het knoflookpoeder, zout en peper, tot een homogeen mengsel.
- Vul de helft van de jalapeños met een eetlepel van het kaasmengsel en wikkel ze vervolgens in een halve plak gerookt spek, beginnend schuin zodat de hele vulling bedekt is (het spek krimpt tijdens het bakken, dus zorg ervoor dat de vulling goed bedekt is, bij voorkeur zelfs twee keer met spek).
- Verwarm de Air Fryer 5 minuten voor op 200°C.
- Leg de helft van de gevulde jalapeños in het mandje van de Air Fryer, zonder dat ze elkaar aanraken, en bak ongeveer 15 minuten. Het spek moet gaar zijn.
- Zet de eerste helft opzij om warm te houden en herhaal hetzelfde met de resterende jalapeños.
Ingrediënten
Voor 12 porties
- 6 Jalapeño-peper
- 115 g vers roomkaas (Carré Frais of St Môret)
- 25 g cheddar
- 0.5 tl knoflookpoeder
- zout en peper
- 6 plakjes gerookte spek