Terug
Groentelasagne
Voorbereiding
- Was de groenten. Snij (MandoChef) de aubergines en courgettes in de lengte (2/-) en in schijfjes de tomaten (4/-) en gepelde uien (2/-) toe.
- Assembleer de lasagne in een lasagneschaal (Ultra Pro 3,3 l) door 2 lagen af te wisselen: béchamelsaus, lasagnevellen, aubergines, courgettes, uien, tomaten, oregano, zout en peper, en eindig met een laag lasagnevellen, 200 ml béchamelsaus en de geraspte Gruyère (Grate n store).
- Sluit met het deksel en bak ongeveer 1 u en 10 min in een voorverwarmde oven, Th 6/7 of 200 °C, waarbij je 20 min voor het einde van de kooktijd het deksel eraf haalt.
- Serveer heet met een groene salade.
Aanvullende opmerkingen
Variaties:
- Lasagne courgette en gerookte zalm: vervang de groenten door 1,3 kg gesneden courgettes (2/-) en 500 g gerookte zalm om en om.
- Lasagne Provençale: vervang de tomaten door 600 g in plakjes gesneden rode paprika (2/ ) en de oregano en Provencaalse kruiden.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 500 g aubergines
- 500 g courgettes
- 600 g tomaten
- 300 g uien
- 500 ml béchamel
- 12 lasagnevellen
- 2 tl gedroogde oregano
- zout en peper
- 100 g Gruyère