Terug
GROENTELASAGNE
Voorbereiding
- Was de groenten. Snij de courgettes en aubergines in de lengte met de MandoChef (2/0), en de tomaten (4/0) en de ui in schijfjes (2/0).
- Maak de lasagne in de UltraPro Basis 3,3 l met 2 lagen van: béchamel (300 ml), lasagnebladen, aubergines, courgettes, uien, tomaten, oregano, zout, peper en eindig met een laag lasagnebladen, de resterende béchamel en de geraspte gruyère.
- Sluit met het UltraPro Deksel 1,2 l en bak gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven op 200 °C. Verwijder het deksel ongeveer 15 min voor het einde van de kooktijd.
Aanvullende opmerkingen
Varianten
COURGETTE EN GEROOKTE ZALM
Vervang de groenten met 1,3 kg courgettes, in schijfjes gesneden (2/0) en 500 g gerookte zalm, in afwisselende lagen.
PROVENÇALE
Vervang de tomaten met 600 g rode paprika, in schijfjes gesneden (2/0) en de oregano met Provençaalse kruiden.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 500 g aubergines
- 500 g courgettes
- 600 g tomaten
- 300 g ui
- 500 ml béchamel
- 12 droge lasagnebladen
- 10 ml oregano
- zout
- peper
- 100 g geraspte gruyère