Word Gastvrouw/heer
Terug

Gratin brood met basilicum en zongedroogde tomaten

totale tijd
25 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
rusttijd
5 min
kooktijd
10 min

Een geslaagd aperitief met heerlijke Provençaalse smaken

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor in traditionele warmte, stand 6/7 of 200°C.
  2. Hak de basilicum fijn (SuperSonic Chopper small), voeg de uitgelekte tomaten toe en hak verder.
  3. Verwijder de messen, voeg de boter, zout en peper toe en meng (silicone spatel).
  4. Gebruik een mes (Broodmes) om verticale inkepingen te maken (plakjes) in het stokbrood, zonder het volledig door te snijden, om de 2,5 cm. Vul de inkepingen met de tomatenboter.
  5. Plaats de stokbroden op een bakmat (Multiflex ovenblad) op het koude ovenrek en bak ongeveer 10 minuten. Laat ongeveer 5 minuten afkoelen voor het serveren.

Aanvullende opmerkingen

Tips: je kunt basilicum vervangen door rucola. Droog de basilicum of rucola goed na het wassen voor een beter mixresultaat.

Ingrediënten

Voor 10 porties

  • 20 g verse basilicbladeren
  • 60 g gedroogde tomaten in olie
  • 80 g boter
  • zout en peper
  • 2 verse baguettes
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me