Terug
Gratin brood met basilicum en zongedroogde tomaten
Een geslaagd aperitief met heerlijke Provençaalse smaken
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor in traditionele warmte, stand 6/7 of 200°C.
- Hak de basilicum fijn (SuperSonic Chopper small), voeg de uitgelekte tomaten toe en hak verder.
- Verwijder de messen, voeg de boter, zout en peper toe en meng (silicone spatel).
- Gebruik een mes (Broodmes) om verticale inkepingen te maken (plakjes) in het stokbrood, zonder het volledig door te snijden, om de 2,5 cm. Vul de inkepingen met de tomatenboter.
- Plaats de stokbroden op een bakmat (Multiflex ovenblad) op het koude ovenrek en bak ongeveer 10 minuten. Laat ongeveer 5 minuten afkoelen voor het serveren.
Aanvullende opmerkingen
Tips: je kunt basilicum vervangen door rucola. Droog de basilicum of rucola goed na het wassen voor een beter mixresultaat.
Ingrediënten
Voor 10 porties
- 20 g verse basilicbladeren
- 60 g gedroogde tomaten in olie
- 80 g boter
- zout en peper
- 2 verse baguettes