Word Gastvrouw/heer
Terug

Gestoomde garnalenravioli

totale tijd
37 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
5 min
kooktijd
12 min

Voorbereiding

  1. Bereid het raviolideeg: verwarm het water (MicroCook schenkkan 1 l) ongeveer 1 min op 600 watt. In een kom (Ultimate mixing bowl 3,5 l), meng (Silicone Spatel) de bloem, eieren, olie en water. Kneed tot een glad, zacht, soepel en niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje bloem toe). Laat 10 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties (± 110 g). Rol (Deegrol) elke portie heel dun uit op een licht met bloem bestoven deegblad (Deegblad Antislip). 
  3. Mix (SuperSonic Chopper) de gepelde sjalot en de gewassen peterselieblaadjes. Voeg de garnalen en sojasaus toe en mix grof.
  4. Bestrooi een deeg lichtjes met bleom en leg het op de Maxi Ravissimo. Markeer de cellen door ze licht aan te drukken (Maxo Ravissimo lepel) en bevochtig vervolgens het deeg (Silicone Borstel).
  5. Schep de vulling in de holtes en bedek met de 2e laag deeg, rol dan lichtjes met de Deegrol om de vulling te verdelen en daarna steviger om de ravioli te snijden.
  6. Ontvorm de ravioli door de Maxi Ravissimo ondersteboven op een doos (Iglo doos 1 l) te leggen. Gebruik indien nodig de lepel om de ravioli los te maken.
  7. Stoom ze (Micro urban family) ongeveer 11 minuten op 900 watt. Laat 5 minuten rusten.
  8. Serveer de ravioli bestrooid met bieslook en een soja- of chilisaus.
Ingrediënten

Voor 12 porties

  • 75 g water
  • 90 g bloem
  • 1 een goede snuf zout
  • 1 kleine sjalot
  • 3 takjes peterselie
  • 125 g gekookte en gepelde garnalen
  • 1 tl sojasaus
  • Gehakte bieslook
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me