Terug
Gemarineerde kipspiesjes
Voorbereiding
- Bereid de marinade: mix (SuperSonic Chopper) de geschilde en fijngehakte gember. Voeg de yoghurt, sinaasappelsap en kruiden toe en meng.
- Snijd de kip in blokjes en zet de spiesjes in elkaar, met afwisselend stukjes kip en stukjes ui.
- Leg de spiesjes in een schaal (Ultieme silicone bag), giet de marinade erover, dek af en zet ongeveer 20 minuten in de koelkast.
- Laat de spiesjes uitlekken en bak ze ongeveer 16 minuten op 900 watt in de Micropro grill, waarbij je ze halverwege omdraait.
- Serveer warm, bestrooid met gehakte bieslook.
Aanvullende opmerkingen
Varieer met de kruiden door je eigen favorieten te gebruiken.
Je kunt de spiesjes ook ongeveer 15 minuten in de oven bakken, in een voorverwarmde oven op Th6 of 180°C.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 500 g kipfilet
- 12 ingelegde uien
- 2 el olijfolie
- 4 Fijne houten spiesjes
- 0.5 bos bieslook
Marinade
- 1 cm verse gember
- 1 yoghurt
- 125 g sinaasappelsap
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 tl kurkuma
- 1 tl mosterdzaden
- 1 tl paprika
- Zout en paper