Terug
Gebraden kip met peperkoek en kastanjes
Voorbereiding
- Pers in een slakom (Allegra kom 3,5 l) de gepelde teentjes knoflook (Knoflookpers) en pluk de takjes tijm.
- Voeg de blokjes peperkoek, 250 g grof gehakte kastanjes (SuperSonic® chopper large), worstvlees, zout en peper toe en meng goed (Ergo menglepel).
- Vul de kippen met het mengsel en maak ze dicht met tandenstokers.
- Leg de kippen in een schaal (UltraPro 5,7 l) en giet de Armagnac erover.
- Leg er een klontje boter op, leg de overgebleven kastanjes eromheen, breng op smaak met zout en peper en bak afgedekt ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op ventilatortemperatuur, Th 6/7 of 200°C. Haal het deksel eraf en bak nog 15 minuten in de oven.
- Haal de UltraPro uit de oven en laat hem 15 minuten rusten met het Deksel erop.
Aanvullende opmerkingen
Bewaar de restjes in de Gourmet sever in de koelkast.
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 2 knoflooktenen
- 2 takjes verse tijm
- 200 g peperkoek
- 350 g gekookte kastanjes
- 200 g worstvlees
- Zout en peper
- 2 kleine kippen (± 1,6 kg per stuk of 1 grote kip van ongeveer 3 kg)
- tandenstokers
- 3 el Armagnac (of Cognac)
- 50 g boter