Terug
Garnalensoep met kokos
Voorbereiding
- Hak de gepelde look en het wit van de schoongemaakte lente-uitjes fijn in de TurboChef (bewaar het groen van de lenteuitjes).
- Giet de inhoud van de TurboChef, samen met de olie, in de MicroCook Rond 2,25 l. Roer, dek af en laat 3 min koken op 600 watt.
- Voeg de garnalen, het zout en de peper toe en roer. Dek af en laat 4 min koken op 600 watt. Roer halfweg de kooktijd om. Laat 1 min rusten.
- Meng de maïzena met de koude groentebouillon in de Shaker 350 ml. Giet dit in de MicroCook, voeg de tomaten en de kokosmelk toe en roer. Dek af en laat 10 min koken op 600 watt. Laat 2 min rusten.
- Breng op smaak met de resterende ingrediënten en dien op met het fijngehakte groen van de lente-uitjes.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 1 teentje knoflook
- 4 lente-uitjes (± 300 g)
- 30 ml (2 el) olie
- 300 tot 400 g rauwe garnalen
- zout
- 1 snufje cayennepeper
- 5 ml (1 tl) maïzena
- 100 ml groentebouillon
- 400 g tomatenblokjes
- 400 ml kokosmelk
- 40 ml limoensap
- 2 ml (½ tl) komijnzaadjes
- 5 ml (1 tl) suiker
- 2 ml (½ tl) sambal