Terug
Garnalen in pittige kokosnootsaus
Heerlijke garnalen gekookt in een licht pittige kokosmelk
Voorbereiding
- Meng in een klein kommetje de kokosmelk, de maïzena, het zout en het chilipoeder.
- Snijd (SuperSonic Chopper small) het geschenen teentje knoflook en de witte delen van de jonge ui (bewaar het groene gedeelte voor de garnering). Meng ze (Ultimate Mixing Bowl 2 l) met de gepelde garnalen en zet apart.
- Verhit de ingevette gietijzeren pan 26 cm.
- Wanneer de pan heet is, voeg de rauwe garnalen toe en bak ze ongeveer 20 seconden aan elke kant (als de garnalen al gekookt zijn, sla dan deze stap over).
- Op middelhoog vuur, voeg het kokosmelkmengsel toe en laat het een paar minuten koken (afhankelijk van de grootte van de garnalen). Als de garnalen al gaar zijn, voeg ze dan toe zodra het kokosmelkmengsel kookt, gewoon om ze op te warmen.
- Serveer de garnalen in saus onmiddellijk, bestrooid met het gehakte groene deel van de ui, een beetje chili en limoensap.
Aanvullende opmerkingen
Variant: Je kunt de garnalen vervangen door stukjes vis (zalm, kabeljauw, staartvis…), blokjes kip, tofu of groenten… Pas dan de kooktijd aan.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 200 ml kokosmelk
- 1 tl maïzena
- zout
- chilipoeder
- 1 knoflookteentje
- 1 jonge ui of lente-ui
- 400 g gepelde garnalen
- 1 tl olie
- Garnering: gehakte ui-toppen, chilipoeder, limoensap