Terug
FOCACCIA MET PAPRIKA EN MOZZARELLA
Voorbereiding
- Verwarm de oven zonder rooster voor op 60 °C.
- Doe droge of verse gist met het lauwe water in de Shaker 600 ml, voeg de suiker toe en schud. Laat 5 min staan.
- Doe de geschilde en in vier gesneden aardappel in de MicroCook schenkkan 1 l, samen met 15 ml koud water, dek af en laat ongeveer 7 min garen op 600 watt. Laat 2 min staan, giet af en prak met de Pureerstaaf.
- Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Doe ze samen met de olijfolie van de garnituur in de afgewassen MicroCook schenkkan, dek af en laat 2 min garen op 600 watt. Laat 2 min staan en kruid met zout en peper
- Doe de bloem, de aardappelpuree, de olijfolie en het zout in de Mengkom 3 l. Voeg de inhoud van de Shaker toe en kneed goed tot een glad deeg (voeg indien nodig wat bloem toe). Kneed de stukjes paprika door het deeg.
- Plaats de MultiFlex Domes op het koude rooster van de oven, verdeel er het deeg over en laat 30 min rijzen op 60 °C.
- Neem de MultiFlex uit de oven en schakel naar 200 °C.
- Druk een bolletje mozzarella in elke deegbol en laat 15 min bakken op 200 °C. Laat 5 min rusten, haal uit de vorm en dien op
Ingrediënten
Voor 6 porties
Voor het deeg
- 4 ml Droge gist of verse gist
- 75 ml Koud/lauw water
- 2 ml Suiker
- 1 Aardappel
- 125 g Bloem
- 15 ml Olijfolie
- 2 ml zout
Voor de garnituur
- 60 g Rode paprika
- 15 ml Olijfolie
- Zout en peper
- 6 Mozzarella bolletjes