Terug
Filantro Jalapeño Kip Burgers
Voorbereiding
- Doe de lente-uitjes, koriander, jalapeno en knoflook in de SuperSonic Chopper en hak fijn.
- Doe de gehakte inhoud van de SuperSonic Chopper en alle overige ingrediënten in een mengkom (Aloha kom 2 l) en mix tot alles goed gecombineerd is.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig in 4 porties en vorm er burgers van met behulp van de Hamburger Press.
- Bereiden met de MicroPro grill:
Plaats 2 burgers in de MicroPro grill. Plaats het deksel op de grill/laagstand en microgolf ze gedurende 4 min op 900 watt. Draai de burgers om en bak ze nog eens 4 min in de microgolf of tot ze goudbruin en doorbakken zijn tot een interne temperatuur van 74°C. Herhaal met de resterende 2 hamburgers. - Om te koken op het fornuis:
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg indien nodig een klein beetje olie toe. Bak de burgers 5-6 min. Draai de hamburgers om en bak nog 5-6 min, of tot de burgers een interne temperatuur van 74°C hebben bereikt. - Haal de burgers uit de pan en laat 5-10 min rusten voordat je ze serveert.
- Serveer de hamburgers in hamburgerbroodjes met de gewenste toppings.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 4 lente- of groene uien
- 1 bos koriander
- 1 jalapeño
- 2 knoflookteen
- 450 g kip- of kalkoengehakt
- 1 citroen
- 5 ml gemalen komijn
- 5 ml paprikapoeder gemalen
- 50 g geraspte kaas naar keuze
- Zout en peper naar smaak
Voor het serveren
- Broodje hamburger, guacamole, sla, gesneden tomaat, gesneden rode ui, Mexicaanse hete saus...