Terug
Falafels
Voorbereiding
- Verwarm de oven in de hittestand zonder rooster voor op 220 °C.
- In de ExtraChef, hak de kikkererwten, ui, knoflook en de bladerkruiden.
- Meng deze voorbereiding in de DuoChef op stand 2 met de kruiden, de sodabicarbonaat en de paneermeel. Meng het geheel af met de Silicone Spatel indien nodig.
- Maak falafels dankzij de Kleine Lepel van de Click & Scoop. Week de Lepel in een glas koud water tussen elke portie. Dompel elke falafel in de Ruimtekommen 600 ml gevuld met olie.
- Plaats de falafels op de MultiFlex Ovenblad en laat 20 in de oven koken.
- Serveer ze als aperitief met groene salade en een yoghurtsaus of tzatziki.
Aanvullende opmerkingen
*Maatlepels van de Click & Scoop
Ingrediënten
Voor 35 porties
- 500 g gekookte gespoelde kikkererwten
- 1 jonge ui
- 3 tenen knoflook
- 8 takjes verse kruiden (koriander, kervel, peterselie...)
- zout en peper
- 3 ml korianderpoeder
- 3 ml komijnpoeder
- 3 ml paprikapoeder
- 2 ml sodabicarbonaat
- 40 g paneermeel (5 Grote Lepels)*
- 30 ml (2 el) olijfolie