Terug
Cupcakes met rode biet en chocolade
Voorbereiding
- Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 °C.
- Snij de rode biet in stukken en hak fijn met de SuperSonic Chopper Medium. Voeg de andere ingrediënten van de cake in de aangegeven volgorde toe en meng tot een homogeen mengsel.
- Plaats de MultiFlex TupCakes op het koude ovenrooster en verdeel het beslag over de 6 holtes van de MultiFlex TupCakes.
- Bak in de oven gedurende 20 min op 180 °C.
- Laat 5 min rusten alvorens te ontvormen en laat dan volledig afkoelen.
- Breek de chocolade in stukken en plaats deze in de MicroCook Schenkkan 1l. Voeg de boter toe, sluit met het deksel en smelt in de magnetron gedurende 2 min op 360 watt. Laat 1 min rusten en meng met de Silicone Spatel. Als de chocolade niet volledig gesmolten is, kook dan nog eens 30 sec in de magnetron op 360 watt.
- Klop de room stevig op m.b.v. de DuoChef. Voeg voorzichtig de chocolade met de Silicone Spatel toe aan de slagroom.
- Gebruik de Spuitzak voorzien van de ster spuitmond, versier de cupcakes met de chocolademousse en werk af met chocoladeschilfers of andere kleine decoratieve snoepjes.
- Plaats de cupcakes in de koelkast en haal ze 10 min voor het serveren uit de koelkast.
Aanvullende opmerkingen
Easy Cupcakes
Verbeter je cupcake skills met de Silicone Spatel, het perfecte bakinstrument om de cupcakes van je dromen te roeren, te vouwen en te verspreiden. Als je eenmaal je magie hebt gedaan met de Silicone Spatul en klaar bent om het cupcakebeslag af te schrapen, is er geen ingenieuzer keukentool dan de Silicone Spatel Smal, die ook kan helpen om het glazuur op je cupcakes in detail af te werken.
Ingrediënten
Voor 6 porties
Cake
- 100 g rode biet, geschild en gekookt
- 25 g amandelpoeder
- 50 g bloem
- 0.5 tl bakpoeder
- 50 g suiker
- 50 g boter, gesmolten
- 1 ei
- 1 snufje zout
Topping
- 110 g zwarte chocolade (50-55% cacao)
- 15 g boter
- 125 ml zware room
- Chocoladekrullen of andere kleine decoratieve snoepjes, enz.