Terug
Cupcakes met hazelnoten
Voorbereiding
- Verwarm de oven, zonder het rooster, voor op 160 °C. Plaats 2 MultiFlex TupCakes op het rooster en zet aan de kant.
- Klop de eiwitten en de suiker op met behulp van de Speedy Chef. Zeef vervolgens het hazelnootpoeder en de bloem samen over de stijfgeklopte eiwitten. Schep de gesmolten boter er voorzichtig door met de Silicone Spatel.
- Verdeel het beslag evenredig over de MultiFlex TupCakes.
- Voor de bereiding van de topping in de MicroCook Schenkkan 1 l moet je eerst de blokjes boter zacht laten worden in de magnetron (30 seconden op 600 watt). Meng daarna de eigelen, het hazelnootpoeder en de suiker erdoor. Verdeel het mengsel mooi gelijkmatig over het beslag en bak 20 min op 160 °C in de oven. Laat afkoelen en haal de cupcakes dan pas uit de vorm.
Ingrediënten
Voor 6 porties
Cupcakes
- 3 eiwitten
- 150 ml (150 g) suiker
- 200 ml (75 g) hazelnootpoeder
- 200 ml (100 g) bloem
- 120 g boter, gesmolten
Topping
- 75 g boter, in blokjes
- 3 eigelen
- 75 g fijne kristalsuiker
- 75 g hazelnootpoeder