Terug
Crumble van Parmezaan met venkel en zalm
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Hak de gepelde sjalotten en de knoflook fijn in de TurboChef.
- Snijd de venkel in plakjes met de MandoChef en leg de plakjes in de UltraPro 3,5 l samen met de sjalotten en de knoflook. Voeg 100 ml water toe, sluit met het UltraPro Deksel 800 ml en kook gedurende 6 min in de magnetron op 600 watt.
- Laat 2 min rusten. Roer met de Silicone(n) Spatel en kook nogmaals 6 min op 600 watt. Giet af met behulp van het Multi Vergiet en kruid met zout en peper.
- Verwijder het vel van de zalm en snijd de zalm in dunne plakjes met behulp van het Fileermes en de Flexi Plank.
- Doe de Parmezaanske kaas, de bloem, het paneermeel en de boter in de ExtraChef voorzien van de kloppers en meng tot je een zandkorrelige mengeling bekomt (niet te lang mengen anders zal de mengeling aan elkaar kleven).
- Maak afwisselende lagen van venkel en zalm in de UltraPro 3,5 l en eindig met een laag venkel. Giet de olijfolie erover en bedek met de mengeling uit de ExtraChef.
- Bak zonder deksel gedurende 20 min in de oven.
- Laat 5 min rusten alvorens op te dienen.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1.5 kg venkel
- 100 ml water
- Zout en peper
- 800 g verse zalm
- 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 60 g bloem
- 60 g paneermeel
- 100 g boter, in blokjes
- 30 ml olijfolie