Terug
Courgette roosjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180° (gasstand 6)
- Pel en halveer het knoflookteentje met het Keukenmesje. Verwijder de groene kern.
- Doe de knoflookhelften en basilicumblaadjes in de SuperSonic Small en trek aan het koord om ze fijn te hakken.
- Giet de zure room, eieren, gehakte knoflook en basilicum, zout en peper in de Shaker 600 ml. Plaats het inzetstuk, sluit het deksel en schud goed om alle ingrediënten te mengen.
- Gebruik het Keukenmesje om beide uiteinden van de courgettes af te snijden. Snijd ze over de lengte met de Universal Peeler.
- Plaats de MultiFlex Tupcakes op een koud ovenrek.
Rol de plakjes courgette tot zes mooie groene roosjes en leg de bloemen in de vormpjes. - Schud de Shaker 600 ml nogmaals en giet het mengsel voorzichtig over de courgette roosjes.
- Plaats het ovenrek op de laagste stand in de oven en bak ongeveer 50 minuten. Laat 10 minuten afkoelen voordat je ze voorzichtig uit de vormpjes haalt.
Aanvullende opmerkingen
Pro tip: Als je geen grote fan bent van het pellen van knoflookteentjes (“wie wel, om eerlijk te zijn”), moet je deze tip volgen! Zet de teentjes knoflook in de shaker 350 ml of 600 ml, sluit het deksel en schud een paar seconden. De teentjes knoflook komen los van hun velletje. Ze zijn klaar om gehakt of gekookt te worden.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 2 courgettes (200-250 g elk)
- 1 knoflookteen
- 10 basilicumblaadjes
- 200 ml zure room
- 2 eieren
- zout en peper