Terug
Citroendonuts
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op ventilatorverwarming, Th 6 of 180 °C.
- Om de Lemon curd te maken, rasp je de citroenen (Presse-agrumes ‘Bake to basics’) (bewaar 1/3 voor het donutdeeg) en pers je ze uit (bewaar 1 el voor het donutdeeg).
Meng de suiker, maïzena, eieren (MicroCook schenkkan 1 l en Soepele klopper), citroenschil en sap en meng goed. Verwarm ongeveer 5 minuten op 600 watt, waarbij je halverwege goed roert. Laat 5 minuten rusten, voeg dan de boter in stukjes toe en klop tot deze gesmolten zijn. Zet opzij. - Doe de ingrediënten van de bereiding op volgorde in een shaker (Quick shake 750 ml) en voeg de gereserveerde citroenschil en het citroensap toe. Sluit af en schud goed om een glad mengsel te verkrijgen.
- Giet het mengsel in 2 vormen (Multiflex Rings) die op het koude ovenrek zijn geplaatst en bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 10 minuten afkoelen voordat je de donuts uit de vormen haalt.
- Leg de donuts op een bord, doe een lepel lemon curd in het midden en versier met een beetje slagroom (Spuitzak).
Aanvullende opmerkingen
Lemon Curd variant: vervang de citroenen door sinaasappels of pomelo’s. Bewaar de overgebleven Lemon Curd in een luchtdicht doosje in de koelkast.
*Homemade slagroom: klop 50 g mascarpone op (DuoChef op snelheid 2), voeg dan 250 ml zeer koude volle room toe (snelheid 1) om een stijve slagroom te krijgen. Voeg ongeveer 30 g poedersuiker en 1 theelepel vloeibare vanille toe en klop het geheel af. Bewaar in de koelkast en gebruik zo snel mogelijk.
Ingrediënten
Voor 12 porties
- 100 g melk (100 ml)
- 2 eieren
- 2 el olijfolie (30 ml)
- 130 g bloem
- 1 tl bakpoeder (5 ml)
- 1 snufje bicarbonaat
- 60 g suiker
Lemon Curd
- 3 onbehandelde gele citroenen
- 120 g suiker
- 1 el maïzena (15 ml)
- 3 eieren
- 50 g boter
Decor: slagroom