Terug
Chocolade & pinda ijs
Voorbereiding
- Meng de gecondenseerde melk en het cacaopoeder in de Maatkan 1,25 l m.b.v. de Soepele Klopper.
- Klop de room stijf op m.b.v. de DuoChef op stand 1. Voeg nadien de opgeklopte room voorzichtig bij de bereiding in de Maatkan met de Silicone Spatel.
- Doe de pindakaas in de MicroCook Schenkkan 1 l, sluit met het deksel en kook 1 min op 360 watt. Laat 1 min rusten.
- Giet de helft van de inhoud van de Maatkan in de Igloo Doos 1 l, doe er de helft van de gesmolten pindakaas bij en de helft van de chocoladestukjes. Herhaal deze stappen met de resterende ingrediënten.
- Vries minimaal 8 uur in.
- Haal het ijs 10 tot 15 min voor het serveren uit de diepvries voor een perfecte textuur.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 200 g zoete gecondenseerde melk
- 35 g cacaopoeder
- 250 ml volle room
- 125 g pindakaas
- 75 g chocoladestukjes