Terug
Brioche met gekonfijte sinaasappels
Voorbereiding
- Meng de honing, vanille en melk en verwarm 30 seconden op 600 watt (MicroCook schenkkan 1 l en Klopper). Laat 1 min rusten en giet in een kom (Ultimate mixing bowl 3,5 l).
- Voeg de gist toe aan de warme vloeistof, roer en laat 10 min staan.
- Zest de citroen (Koksmaatje). Snijd de gekonfijte sinaasappelschil in kleine stukjes.
- Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de gekonfijte sinaasappelschil, één voor één (in de aangegeven volgorde) en meng goed (Silicone spatel) tot een perfect homogeen deeg. Dek af en laat 45 min rijzen op een warme plaats.
- Plaats de vorm (Multiflex mini crown) op een koud ovenrooster.
- Voeg de sinaasappels toe aan het deeg en kneed ongeveer 1 min. Dek af met een schone theedoek en laat nog 30 min rijzen.
- Verwarm de oven voor op traditioneel vuur, Th 6-7 of 200°C.
- Plaats de brioche in de laagste stand van de oven en bak ongeveer 25 min. Laat 30 min rusten voordat je het voorzichtig uit de vorm haalt.
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 20 g honing
- 0.5 tl vanillepoeder
- 80 g melk
- 10 g verse bakkersgist
- 150 g bloem
- 1 onbehandelde citroenschil
- 1 el sinaasappel- of citroenlikeur
- 2 eigeel
- 60 g boter
- 30 g suiker
- 1 snufje zout
- 25 g gekonfijte sinaasappelschil