Terug
Bananenbrood
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Mix met behulp van de ExtraChef de bananen, de yoghurt, de eieren, de honing en de olie.
- Meng de droge ingrediënten in de Mengkom 3 l met de Soepele Klopper.
- Giet de bereiding uit de ExtraChef bij de Mengkom en meng met behulp van de Silicone Spatel tot een homogeen beslag.
- Bestrijk de UltraPro Basis 3,5 l met een beetje olie met de Silicone Borstel. Bebloem de wanden met een beetje boekweitmeel alvorens te vullen met het beslag.
- Plaats nog enkele bananenschijfjes bovenop het beslag.
- Bak 25 min met deksel in de voorverwarmde oven. Verwijder het deksel en bak nogmaals 25 min zonder deksel.
- Laat 15 min rusten alvorens te serveren.
Aanvullende opmerkingen
TIP: Wil je graag variëren in smaak? Denk zeker ook eens aan onderstaande varianten:
•Citroen: voeg citroenzeste toe aan het beslag voor een frisse toets.
•Zure room: bestrijk de cake met zure room voor een nog smeuïger resultaat.
•Bramen: mix bananen met bramen voor een echte energieboost.
•Chocolade: voeg chocoladeparels toe aan het beslag voor de chocoladeliefhebbers.
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 300 g rijpe en gepelde bananen
- 125 g yoghurt
- 2 eieren
- 50 ml (10 tl) honing
- 60 ml (4 el) plantaardige olie
- 250 g boekweitmeel
- 7 ml sodabicarbonaat
- 125 g bruine suiker
Om te bakken
- 5 ml (1 tl) plantaardige olie
- 10 ml (2 tl) boekweitmeel
- 1 rijpe en gepelde banaan