Word Gastvrouw/heer
Terug

Bananenbrood

totale tijd
1:20 uren
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
15 min
kooktijd
50 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Mix met behulp van de ExtraChef de bananen, de yoghurt, de eieren, de honing en de olie.
  3. Meng de droge ingrediënten in de Mengkom 3 l met de Soepele Klopper.
  4. Giet de bereiding uit de ExtraChef bij de Mengkom en meng met behulp van de Silicone Spatel tot een homogeen beslag.
  5. Bestrijk de UltraPro Basis 3,5 l met een beetje olie met de Silicone Borstel.  Bebloem de wanden met een beetje boekweitmeel alvorens te vullen met het beslag.
  6. Plaats nog enkele bananenschijfjes bovenop het beslag.
  7. Bak 25 min met deksel in de voorverwarmde oven. Verwijder het deksel en bak nogmaals 25 min zonder deksel.
  8. Laat 15 min rusten alvorens te serveren.

Aanvullende opmerkingen

TIP: Wil je graag variëren in smaak? Denk zeker ook eens aan onderstaande varianten:

•Citroen: voeg citroenzeste toe aan het beslag voor een frisse toets.

•Zure room: bestrijk de cake met zure room voor een nog smeuïger resultaat.

•Bramen: mix bananen met bramen voor een echte energieboost.

•Chocolade: voeg chocoladeparels toe aan het beslag voor de chocoladeliefhebbers.

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 300 g rijpe en gepelde bananen
  • 125 g yoghurt
  • 2 eieren
  • 50 ml (10 tl) honing
  • 60 ml (4 el) plantaardige olie
  • 250 g boekweitmeel
  • 7 ml sodabicarbonaat
  • 125 g bruine suiker

Om te bakken

  • 5 ml (1 tl) plantaardige olie
  • 10 ml (2 tl) boekweitmeel
  • 1 rijpe en gepelde banaan
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me