Word Gastvrouw/heer
Terug

Appel moelleux

totale tijd
50 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
kooktijd
40 min

Voorbereiding

  1. Schil de appel (Dunschiller), verwijder het klokhuis en snijd in plakjes (Mando junior – 1).
  2. Klop (Ultimate mixing bowl 2 l en Klopper) het ei met de suiker en vanille tot een schuimige massa.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder en boter toe en klop stevig
  4. Voeg de appelstukjes toe en meng goed (Silicone spatel) zodat ze goed bedekt zijn met het mengsel.
  5. Verwarm de Air Fryer ongeveer 5 min voor op 160°C of de oven, Th 6 of 180°C.
  6. Beboter (Silicone borstel) de UltraPro cocotte 500 ml en giet het deeg erin.
  7. Bak ongeveer 35 min onafgedekt in de Air Fryer of 20 min afgedekt en dan 20 min onafgedekt in de oven, Th 6 of 180°C.
  8. Laat afkoelen met het deksel erop voordat je het voorzichtig uit de vorm haalt. Serveer op zichzelf of met custard.

Aanvullende opmerkingen

*Schraap het vanillestokje uit en voeg het toe aan suiker om vanillesuiker te maken.

Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 1 appel
  • 1 ei
  • 60 g suiker
  • 0.5 vanillestokje
  • 60 g bloem
  • 0.25 zakje bakpoeder
  • 50 g zeer zachte of gesmolten boter
  • Cocotte: 5 g zeer zachte boter
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me