Terug
Appel moelleux
Voorbereiding
- Schil de appel (Dunschiller), verwijder het klokhuis en snijd in plakjes (Mando junior – 1).
- Klop (Ultimate mixing bowl 2 l en Klopper) het ei met de suiker en vanille tot een schuimige massa.
- Voeg de bloem, bakpoeder en boter toe en klop stevig
- Voeg de appelstukjes toe en meng goed (Silicone spatel) zodat ze goed bedekt zijn met het mengsel.
- Verwarm de Air Fryer ongeveer 5 min voor op 160°C of de oven, Th 6 of 180°C.
- Beboter (Silicone borstel) de UltraPro cocotte 500 ml en giet het deeg erin.
- Bak ongeveer 35 min onafgedekt in de Air Fryer of 20 min afgedekt en dan 20 min onafgedekt in de oven, Th 6 of 180°C.
- Laat afkoelen met het deksel erop voordat je het voorzichtig uit de vorm haalt. Serveer op zichzelf of met custard.
Aanvullende opmerkingen
*Schraap het vanillestokje uit en voeg het toe aan suiker om vanillesuiker te maken.
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 1 appel
- 1 ei
- 60 g suiker
- 0.5 vanillestokje
- 60 g bloem
- 0.25 zakje bakpoeder
- 50 g zeer zachte of gesmolten boter
- Cocotte: 5 g zeer zachte boter