Terug
Appel Kruimeltaart
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C zonder rooster.
- Meng in de SuperSonic Chopper Large, uitgerust met de lemmeten inzet, de zachte boter, de suiker en het ei. Trek ongeveer 10-15 keer aan het trekkoord om te mengen.
- Voeg bloem, bakpoeder en melk toe en meng opnieuw tot je een homogeen mengsel krijgt.
- Vet een Ultra Pro 2 l in met boter en bestrooi met een beetje bloem. Giet het beslag uit de Chopper in de bakvorm.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd ze in stukjes en doe ze in de Chopper. Sluit af en trek 4 keer, schud, en trek nogmaals 3-4 keer. Verdeel de appelstukjes over het beslag.
- Voor de kruimeldeeg: Gebruik een schone SuperSonic Chopper Large voorzien van de lemmeten inzet, voeg bloem, suiker en boter in kleine stukjes in de Chopper, sluit af en trek ongeveer 30 keer aan het snoer. Verdeel het kruimelmengsel over de appels.
- Zet de UltraPro 2 l op het koude ovenrooster en bak gedurende 50-60 min op de één na laagste stand in de oven.
- Laat het 30 min rusten alvorens het te ontvormen.
Ingrediënten
Voor 8 porties
Taartbeslag
- 100 g zachte ongezouten boter
- 100 g suiker
- 1 ei
- 200 g bloem
- 10 ml (±2 tl) bakpoederbakpbakp
- 200 ml melk
- 15 g (±1 el) boter (voor het invetten van de bakvorm)
- 15 ml (±1 el) bloem (voor de bakvorm)
- 2 middelgrote appels (±150 g per stuk)
Kruimeldeeg
- 100 g bloem
- 80 g suiker
- 75 g ongezouten boter